Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Ινστιτούτο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης & Αλλαγής

Το Ινστιτούτο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης & Αλλαγής λειτουργεί στο πλαίσιο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, που εδώ και δέκα χρόνια έχει αναπτύξει πλήθος δραστηριοτήτων στον ελληνικό και διεθνή χώρο.

Το Ινστιτούτο αποσκοπεί στην υποστήριξη των οργανισμών και επιχειρήσεων προκειμένου να:

  • οργανώνουν με καινοτόμους και αποτελεσματικούς τρόπους ολόκληρο τον τομέα της εκπαίδευσής τους (σχεδιασμός, υλοποίηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών δράσεων, on the job training, δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού, εκπαίδευση εκπαιδευτών),
  • αναπτύσσουν τις οριζόντιες ικανότητες των εργαζομένων (συνεργατικότητα, επικοινωνία, προσαρμοστικότητα, δημιουργικότητα, καινοτομία, κριτική σκέψη, ενσυναίσθηση),
  • προωθούν τις αναγκαίες αλλαγές στην εταιρική κουλτούρα.

 

Υπεύθυνοι

Υπεύθυνοι του Ινστιτούτου είναι ο Αλέξης Κόκκος και ο Μάνος Παυλάκης, οι οποίοι έχουν μακροχρόνια εμπειρία στην εκπαίδευση εκπαιδευτών, στην ανάπτυξη οριζόντιων ικανοτήτων και στις μεθόδους της Μετασχηματίζουσας Μάθησης που αποβλέπει στη λειτουργική αλλαγή της εταιρικής κουλτούρας. Για το τελευταίο ζήτημα συνεργάζονται στενά με τον William Brendel, Assistant Professor of Organizational Learning and Development στο Πανεπιστήμιο Saint Thomas στη Minnesota.

 

Αλέξης Κόκκος 


Είναι Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει πάνω από 7.000 ώρες διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση εκπαιδευτών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνεργασίες για αυτόν τον σκοπό με εταιρείες όπως ΟΤΕ, Cosmote, ΟΤΕ Academy, Κωτσόβολος, ΤΙΤΑΝ, Εθνική, Alpha, Eurobank, Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κ.ά. Υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος του Εθνικού Προγράμματος Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών του ΕΚΕΠΙΣ (2006 – 2009) και μέλος της Επιτροπής που διαμόρφωσε το επαγγελματικό περίγραμμα των Ελλήνων Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Μαζί με τον Μάνο Παυλάκη εκπόνησαν, κατ’ ανάθεση από τον ΣΕΒ, τη μελέτη με τίτλο "Οριζόντιες Ικανότητες στις Επιχειρήσεις".


 

Μάνος Παυλάκης


Είναι υπ. Διδάκτωρ Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων και τις Πολιτικές Επιστήμες. Έχει πάνω από 2.000 ώρες διδακτικής εμπειρίας στην εκπαίδευση εκπαιδευτών σε εταιρείες όπως ΟΤΕ, Cosmote, Γερμανός, Ωνάσειο, Metropolitan, Le Monde, ΓΣΕΕ, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κ.ά. Εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι ο δημιουργός του εκπαιδευτικού υλικού για το πρόγραμμα ‘YouReCa’, το οποίο έλαβε το Βραβείο Ποιότητας και Αριστείας της Unesco, ενώ έχει διακριθεί για την κοινωνική του δράση, λαμβάνοντας, ως Πρόεδρος του μη κυβερνητικού οργανισμού Youthnet Hellas, το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2013.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required
 

COVER PRINT

alexis kokkos book banner

 
 

Train the Provider

Logottp

Δείτε εδώ μία σύντομη περιγραφή αναφορικά με τους στόχους, την ομάδα-στόχο του προγράμματος κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

 
Our website is protected by DMC Firewall!