Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ/ ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Sample imageΚαθώς κλείνει το 2014, το οποίο σηματοδοτεί τον 10ο χρόνο λειτουργίας της Ένωσης, προσφέρουμε στα μέλη μας δύο επιμορφωτικές δυνατότητες, οι οποίες ελπίζουμε να φανούν χρήσιμες:

Συνεντεύξεις με τους έξι κορυφαίους στοχαστές της εκπαίδευσης ενηλίκων που σημάδεψαν την πορεία της τις τελευταίες δεκαετίες: Paulo Freire, Peter Jarvis, Knud Illeris, Jack Mezirow, Ira Shor, Ed Taylor.

 

+Καθεμία συνέντευξη συνοδεύεται από κείμενο με τη μετάφρασή της. Επίσης, υπάρχουν οδηγίες για το πώς μπορούν να αλληλοσυσχετιστούν μεταξύ τους οι συνεντεύξεις και να αποτελέσουν επιμορφωτικό/ αυτομορφωτικό υλικό με συστηματικό τρόπο. Θα βρείτε τις συνεντεύξεις στο site μας, στην ενότητα Video Gallery.

Εκτενές αρχείο με κριτικά ερωτήματα και έργα τέχνης, που σχετίζονται με τη διδασκαλία είκοσι θεμάτων της σχολικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης ενηλίκων [παιδί και έφηβος, σχέσεις των φύλων, ταυτότητα της γυναίκας, ταυτότητα του άντρα, σχέσεις γονέων-παιδιών, τρίτη ηλικία, περιβάλλον- βιώσιμη ανάπτυξη, πόλεμος και ειρήνη, μετανάστευση/διαφορετικότητα/διαπολιτισμικότητα, κοινωνικός αποκλεισμός, ηθικά και φιλοσοφικά ζητήματα, ελληνική ιστορία και πολιτισμός, δυναμική της ομάδας, τεχνολογία, θέματα διδακτικής μεθοδολογίας (και ανά ειδικότητα), επαγγελματική ζωή, δυναμική της εκπαιδευόμενης ομάδας, συμπεριφορά μαθητών/ Bullying, η ταυτότητα του εκπαιδευτή/εκπαιδευτικού, μέσα μαζικής επικοινωνίας]. To αρχείο διαμόρφωσαν οι Α. Κόκκος, Π. Μπόζνου και Μ.Χρήστου.

Τα μέλη της Ένωσης θα μπορούν να μας στέλνουν ορισμένα θέματα που τους ενδιαφέρουν και να λαμβάνουν καταλόγους με κριτικά ερωτήματα και έργα τέχνης, η χρήση των οποίων μπορεί να προσδώσει πρόσθετο ενδιαφέρον και βάθος στο θέμα που διδάσκουν.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

alexis kokkos book banner

 
 

Train the Provider

Logottp

Δείτε εδώ μία σύντομη περιγραφή αναφορικά με τους στόχους, την ομάδα-στόχο του προγράμματος κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd